Studio ja kalusto

Guru studio Joensuussa koostuu kahdesta soittotilasta ja tarkkaamosta. Kahdessa erikokokoisessa soittotilassa onnistuvat monenlaiset äänitykset. Taajuusvasteiltaan studion kaikki tilat ovat tasaisia ja akustisilta ominaisuuksiltaan korkealaatuisia. Kaikista tiloista on näköyhteys toisiinsa ja molempia soittotiloja voi käyttää yhtäaikaa, esimerkiksi koko bändin äänityksiin.

Mikrofonivalikoimaan kuuluu paljon laadukkaita ja jopa harvinaisia mikrofoneja. Mm. 3 kappaletta legendaarisia Neumann U67 -mikrofoneja. Huippuluokan mikit pariutuvat mukavasti vaikkapa varsin mainioiden SSL -etuasteiden ja Teletronix LA-2:n kanssa. Muita maininnan arvoisia mikrofoneja ovat esimerkiksi Neumann U89, Sennheiser 441, AKG 451, AKG 414, Shure SM57, Cascade Fathead monen muun ohella.

Tarkkaamon laitteisto on nykyaikainen paketti vastaamaan koko ajan monipuolistuvaa äänituotannon tarvetta. Järjestelmän pohjana toimii Pro Tools 2022 ja AD/DA-muuntimena käytetään Universal Audio Apollo 16X. Etuasteita on monenlaisia: 12 kanavaa SSL:ää, 2 Green pre:tä, 8 Audienttia ja Universal audio Twin Unison preampeilla. Patch bayn kautta signaalitielle on kytkettävissä mm. Teletronix LA-2, Eventide Omnipressor, Orban EQ, DBX 160A ym. Signaalin käsittelyyn löytyy sekä analogista että digitaalista hardwarea, tarpeen ja mielihalun mukaisesti. Sisääntulokanavia on 26 kappaletta. Kanavamäärä mahdollistaa helposti yhtäaikaa vaikka kokonaisen bändin äänittämisen.

Miksaaminen on mahdollista sekä plugineilla ja hardwarella, tarvittaessa molemmilla yhtäaikaa. Fyysiset laitteet on mahdollista kytkeä Pro toolsin insertteihin patch bayn kautta.

Tarkkaamossa on kahdet eri referenssimonitorit. Pääasiallisina kaiuttimina toimivat Genelec 8040:t ja referenssikaiuttimena Adam A4V:t. Vaihtoehtoina löytyy Yamahan NS10:t ja ADAMin muita malleja.

Äänisuunnittelu- ja musiikkituotantotyöt tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti, juuri siinä laajudessa mikä asiakkaan tarve on. Olipa kysymys yhden kappaleen tai jinglen suunnittelusta ja äänityksestä, täysin valmiista, masteroidusta albumista tai lyhytelokuvan äänimaailman suunnittelusta, meiltä saat kaiken avaimet käteen-periaatteella! Lopputuotteen voit saada digitaalisena tarvittavassa tiedostomuodossa. Tarvittaessa avustamme musiikkisi toimittamisessa erilaisiin striimauspalveluihin, kuten esimerkiksi Spotify ja Apple Music. Studiota voi myös vuokrata omaan käyttöön pelkällä käyttöopastuksella tai äänittäjän kanssa. Voit tulla paikalle halutessasi vaikka pelkän idean kanssa!

 

f0e8c1e3-2d3f-4063-810e-8527a745a4c1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guru Studio Facebookissa ja Instagramissa.

 

Laiteluettelo:
 
DAW:
Mac Mini 3,2 GHz 6-ytiminen 8. sukupolven Intel Core i7
Pro Tools 2022
Universal Audio Apollo 16X
Universal Audio Apollo Twin MK2
 
Kuuntelu:
Genelec 8040
Adam A4V
Yamaha NS-10
 
Kuulokkeet:
Sennheiser HD-25
Sennheiser HD-600
Sennheiser HD-450
Beyer Dynamic DT770
AKG
 
Etuasteet:
SSL SL615E (12 ch)
Green pre (2 ch)
Apogee Mini mp (4 ch)
Audient ASP008 (8 ch)
Universal Audio Apollo Twin MK2 (2 ch)
 
Mikrofonit:
Neumann, AKG, Sennheiser, BeyerDynamic, Shure, Cascade, SE Electronics….
 
Kompressorit, EQ:t ym:
UA Teletronix LA-2
Sintefex CX2000
DBX 160A
Eventide Omnipressor
Alesis Micro limiter
Ashly SC-66A EQ
Orban 422A
Orban 622B EQ
 
Pluginit:
Avid, Universal Audio, Brainworx, Native instruments, Waves, Soundtoys, Antares, Valhalla, Massey, Moogfooger, Hofa…
 
Muuta:
Tascam MS-16
Korg DTR-1000 tuner
Native Instruments Maschine studio
Native Instruments Maschine Jam
Native Instruments Maschine Control s61
Akai MPD18
Radial SGI
Samson headphone amp x 2
 
Rummut:
Mapex
 
Kosketinsoittimet ja syntetisaattorit:
Access Virus KB
Nord Electro 
Korg Micro Korg
Yamaha Digital Grand piano
 
Muut soittimet (erikseen tilattava käyttöön)
Kitarat:
Gibson Les Paul Standard ´91
Gibson Les Paul junior
Fender American Telecaster
Squier Stratocaster
Danelectro Baritone
Martin 00-18V
Fender Jazz bass
Carter Pedal steel
 
Vahvistimet:
Lazy J 20
Bluetone Princetone reverb
Bluguitar AMP1 & Bluguitar Bluebox
Hartke bass
Marshall DSL40
Marshall Valvestate 8080!!!! :)
Vox AC-30

Efektipedaalit:
Fulltone, Analogman, Boss, Ibanez, ZVex, Electro-Harmonix, MXR, Source audio, Lovepedal, Crowther, Sweetsound, Red Witch, Xotic…